Biologische schapenkaas

Vroeger had schapenmelk in ons land een belangrijke betekenis voor de menselijke voeding. Dit zowel in de vorm van melk als ook voor de uit melk bereide producten, zoals boter, koffiemelk, drinkmelk, karnemelk etc. Vanouds wordt ook kaas bereid uit schapenmelk. Tegenwoordig wordt schapenmelk voornamelijk omgezet in schapenkaas. Schapenmelk heeft een vetgehalte van +/_ 6% en is licht verteerbaar en ook bijzonder gezond. Schapenmelk bevat orotzuur. Bij gebrek aan vitamine B13 (het orotzuur) treden storingen op in de darmbacterieflora, dit noemt men disbacterie. Voor een goede leverstofwisseling is een volledige darmflora noodzakelijk. Schapenmelk is licht verteerbaar door een kleine structuur van vetmoleculen. Daardoor is het voor zuigelingen en mensen die aan maagziekten lijden heel goed verdraagzaam. Twee van de gunstige eigenschappen van schapenmelk en producten daarvan zijn o.a.:
- het werkt celvernieuwend
- het werkt wederopbouwend en herstellend
 
Vanaf 10 mei 2010 zijn wij een biologisch gecertificeerd bedrijf. Dit houdt in dat wij geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruiken, dat het dierwelzijn hoog in het vaandel staat, dat het medicijngebruik zeer beperkt is en dat wij zo natuurlijk mogelijk werken.
 

Wij hebben de volgende soorten schapenkaas:
  • Jong EUR 18,00 p.kg
  • Belegen EUR 18,50 p.kg
  • Oud EUR 19,00 p.kg
  • Fenegriek EUR 19,00 p.kg
  • Brandnetel EUR 19,00 p.kg
  • Komijn EUR 19,00 p.kg